Baltų literatūros savaitė

          Š. m. rugsėjo 21–25 dienomis mūsų mokykla dalyvaus tarptautiniame Lietuvos ir Latvijos mokyklų bibliotekų projekte „Baltų literatūros savaitė / Baltu literatūras nedēļa“, kurio metu kartu su  bendraamžiais iš kelių dešimčių Lietuvos ir Latvijos mokyklų domėsimės kaimyninės šalies istorija, kalba, kultūra, geografija, susipažinsime su vaikams ir jaunimui kuriančiais rašytojais, skaitysime ir interpretuosime jų kūrinius, žiūrėsime latvių režisierių sukurtus filmus bei dalinsimės savo įspūdžiais su kitais bendruomenės nariais. Projektas „Baltų literatūros savaitė“ Lietuvos ir Latvijos mokyklose vyksta nuo 2017 m. Mūsų mokykla jame dalyvaus pirmą kartą.

         Rugsėjo 22 d. Lietuva ir Latvija minės baltų vienybės dieną, todėl projekto iniciatoriai bei partneriai – Jonavos rajono Žeimių mokykla-daugiafunkcis centras ir Jonavos rajono mokyklų bibliotekininkų metodinis būrelis, Vytauto Didžiojo universitetas, Latvijos Respublikos ambasada Lietuvoje, Lietuvos Respublikos ambasada Latvijoje, Jonavos rajono savivaldybė, Latvijos Nacionalinis kino centras, Lietuvos kino centras –  kviečia atsiverti vienybę kuriančiai draugystei – skaityti, domėtis vieniems kitais, bendrauti, palaikyti.

        Atverti duris į kaimynų literatūros pasaulį ir praturtinti mokyklos biblioteką padės projekto partnerių dovanos ir rėmėjų „Kavos Draugas“, „Fėjos namai“, „Sapiegos klinika“,  „Glasseson“, „Skaitmeninė rinkodara“ parama.

                                                                                                              Lina Sklašiuvienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *