Baltų literatūros savaitė / Baltu literatūras nedēļa

Š. m. rugsėjo 21–25 dienomis mūsų mokyklos 5-8 klasių mokiniai dalyvavo tarptautiniame Lietuvos ir Latvijos mokyklų bibliotekų projekte „Baltų literatūros savaitė / Baltu literatūras nedēļa“, kurio metu mūsų mokiniai kartu su  bendraamžiais iš kelių dešimčių Lietuvos ir Latvijos mokyklų domėjosi kaimyninės šalies istorija, kalba, kultūra, geografija, susipažino su latvių rašytojais, skaitė ir interpretavo jų kūrinius, žiūrėjo latvių režisierių sukurtus filmus, dalyvavo interaktyvioje viktorinoje ,,Kahoot“ ,,Ką žinai apie Latviją?“ bei dalinosi savo įspūdžiais su kitais bendruomenės nariais bei projekto dalyviais. Projektas „Baltų literatūros savaitė“ Lietuvos ir Latvijos mokyklose vyksta nuo 2017 m. Mūsų mokykla jame dalyvavo pirmą kartą.

Projekto iniciatoriai – Jonavos rajono Žeimių mokykla-daugiafunkcis centras ir Jonavos rajono mokyklų bibliotekininkų metodinis būrelis.

Projekto partneriai – Vytauto Didžiojo universitetas, Latvijos Respublikos ambasada Lietuvoje, Lietuvos Respublikos ambasada Latvijoje, Jonavos rajono savivaldybė, Latvijos Nacionalinis kino centras, Lietuvos kino centras.

Projekto rėmėjai: „Kavos Draugas“, „Fėjos namai“, „Sapiegos klinika“,  „Glasseson“, „Skaitmeninė rinkodara“, „Lonas“.

Projekto Facebook grupė: „Baltų literatūros savaitė/Baltu literatūras nedēļa“

Projekto koordinatorė Lina Sklašiuvienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *