Kelyje link svajonių profesijos

Mokykla įgyvendiną projektą „Kelyje link svajonių profesijos“. Viena pirmųjų projekto veiklų – susipažinti su kulinaro profesija – edukacinė išvyka, šakočių kepimas „Tradicija“. Rugsėjo 30 d. 5-6 klasių mokiniai, 5 klasės vadovė L. Rutkevičienė, socialinė pedagogė S. Miežienė dalyvavo šakočių kepimo procese, prisidėjo prie kepimo proceso, susipažino ar prisiminė šakočių atsiradimo Lietuvoje istoriją, sužinojo, kas pirmieji pradėjo kepti šakočius. Padarius skersinį pjūvį galima suskaičiuoti, kiek kartų pilta tešla.Šakotis yra vokiečių kulinarinio gaminio baumkucheno atmaina, kartais vadinamas Bankuchenu nuo šio vokiško kepinio pavadinimo. Jau XV a. buvo žinoma apie šakočio kepimą Europoje. Jį kepdavo vienuoliai, o receptus laikė didelėje paslaptyje. Viso žinoma apie 60 šakočių receptų. Vadintas vok. Baumkuchen (‘medis – pyragas’). Į Lietuvą šakotis atkeliavo XX a. pradžioje ir pradėtas kepti vienuolynuose (https://lt.wikipedia.org/wiki/%C5%A0akotis)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *