Buvę Aleknaičių mokyklos mokiniai, mokytojai, atsiliepkite! Kuriame mokyklos skaitmeninį archyvą!

Buvusioje Aleknaičių mokykloje įsikūrusi Aleknaičių bendruomenė šiuo metu kuria skaitmeninį buvusios mokyklos archyvą. Bendruomenė ieško buvusios mokyklos mokinių, darbuotojų ir kitų asmenų dalyvavusių mokyklos veikloje, kurie galėtų ir norėtų papasakoti apie čia veikusią mokyklą, jos veiklas, dirbusius mokytojus ir istoriją. Šie pasakojimai bus įrašomi ir jų dalys audio formatu talpinamos skaitmeniniame archyve.

Šiuo projektu Aleknaičių benduomenė nori sukurti kaimo mokyklos archyvą, kuris pasakotų ne tik apie Aleknaičių mokyklą, bet ir šiuolaikiškai pristatytų Lietuvos XX a. antros pusės kaimo švietimo instituciją, taip prisidėdamas prie Lietuvos švietimo ir kultūros paveldo puoselėjimo ir aktualinimo šiandine.

Skaitmeniame archyve bus pristatytos buvusio mokyklos mokytojo Stasio Grušo nuo 1980 m. fotoaparatu dokumentas mokyklos gyvenimas: pamokos, šventės, talkos ir koncertai. Šią vasarą ketinama skaitmenizuoti iki 1000 foto juostelių ir rudenio pradžioje padaryti prienamą skaitmeninio archyvo formatu.  

Bendruomenė, kartu su žurnalistu Denisu Kolomyckiu taip pat ketina sukurti tekstus pasakojamčius apie mokyklos veiklas, čia dirbusius, besimokiusius žmones ir kitaip mokyklos veiklose dalyvavusius asmenis.

Projektą „Aleknaičių mokyklos skaitmeninio archyvo kūrimas ir jo pristatymas“ remia Lietuvos kultūros taryba ir Pakruojo rajono savivaldybė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *