Erasmus+ 2014-2016 m.m.

2016 Gegužės 4-8 dienomis mūsų mokykloje lankėsi projekto partneriai. Susitikimo metu svečiai lankėsi mokykloje, kur turėjo galimybę susipažinti su švietimo sistema pabendrauti su mokiniais bei mokytojais. Taip pat jie pristatė savo mokyklas mokyklos bendruomenei. Svečiai turėjo galimybę aplankyti Kryžių kalną, Burbiškio bei Pakruojo dvarus.Gegužės 6 d. projekto dalyviai iš Graikijos, Italijos, Ispanijos ir Portugalijos  apsilankė Pakruojo rajono savivaldybėje, kur juos sutiko meras Saulius Gegieckas, mero patarėja Rūta Sausienė ir administracijos direktorė Erika Kižienė. Meras Saulius Gegieckas svečiams pristatė rajoną ir įteikė po Žiemgalos kraštą reprezentuojantį albumą.Apie rajono švietimo sistemą nuo politikos formavimo iki įgyvendinimo svečiams papasakojo Švietimo skyriaus vedėja Irena Mažulienė.Svečius į savivaldybę atlydėjo projekto koordinatorė, Lygumų pagrindinės mokyklos anglų kalbos mokytoja Kristina Vaičiulienė ir mokyklos direktorė Jadvyga Korsakienė.


2016 m. kovo 7-13 dienomis įvyko šeštasis Erasmus+ projekto ,,Pasakojimų įvairovė visus suvienija“ („United in diversity through stories in Europe“) tarptautinis projekto partnerių susitikimas Ispanijoje, Pio Del Rio Hortega , Portillo mokykloje. Susitikime dalyvavo darbo grupių nariai ir mokiniai iš šalių partnerių: Graikijos, Italijos, Bulgarijos, Ispanijos ir Lietuvos. Mūsų mokyklai atstovavo 5 klasės mokiniai: Inesa Skridulytė, Denisė Pociūtė, Aurimas Balčiūnas, Lukas Razulis bei projekto koordinatorė anglų kalbos mokytoja Kristina Vaičiulienė ir mokyklos direktorė Jadvyga Korsakienė. Susitikimo tikslas – pristatyti 2015-2016 m. rugsėjo-vasario mėn. ugdymo įstaigose įgyvendintas veiklas ir aptarti darbus, kuriuos reikės atlikti iki kito projekto dalyvių susitikimo.
Visi pasidžiaugė išleistu „Rudens istorijų“ žurnalu, kuriam mokiniai kūrė istorijas ir jas iliustravo. Taip pat visi apsikeitė mokinių pieštais ir gamintais pavasariniais atvirukais. Susitikimo dalyviai lankėsi Portillo pradinėje ir vidurinėje mokyklose, kuriose susipažino su Ispanijos švietimo sistema, susitiko ir su miestelio meru bei mokyklos mokinių tėveliais, kurie svečiams paruošė tradicinių patiekalų. Susitikimo metu mokiniai gyveno šeimose. Dalyviai taip pat aplankė Portillo pilį, Segovijos miestelį, kur grožėjosi akvaduku, o paskutiniąją dieną turėjo galimybę aplankyti ir sostinę Madridą. Aplankėme vieną didžiausių aikščių Madride – Plaza Mayor. Pamatėme  įspūdingus Karališkuosius rūmus, kuriuose yra 2000 prabangiai dekoruotų kambarių.

Susitikimo dalyviai apsikeitė atliktų darbų medžiaga, pasidžiaugė vieni kitų darbais, aptarė projekto įgyvendinimo sėkmes ir sunkumus. Savaitė nuostabioje šalyje ir su naujais projekto draugais prabėgo labai greitai. 

Kitas susitikimas įvyks 2016 m. gegužės 4-8 dienomis Lietuvoje, Lygumų pagrindinėje mokykloje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *